N-VA vraagt stembureaus in woonzorgcentra

Op 8 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA vraagt stembureaus in woonzorgcentra

Raadslid Noëlla D’hooghe pleitte op de gemeenteraad van mei om bij volgende verkiezingen ook stembureaus in te richten in de woonzorgcentra De Lelie en De Wyngaert. Door het inrichten van stembureaus in deze centra wordt het niet alleen gemakkelijker voor de bewoners om hun stem zelfstandig uit te brengen, de woon- zorgcentra slaan op die manier ook de brug tussen hun bewoners en de buurt. De N-VA is tevreden dat het schepencollege positief staat tegenover de vraag en het voorstel verder zal onderzoeken.

Democratie is veel meer dan eens om de zoveel jaar naar de stembus trekken, maar verkiezingen blijven wel het belangrijkste moment voor iedereen om zich uit te kunnen spreken over het gevoerde beleid en de toekomst. De N-VA vindt het dan ook belangrijk om zoveel mogelijk mensen zelfstandig hun stem te laten uitbrengen. Raadslid Noëlla D’hooghe: “Heel wat senioren willen graag betrokken blijven bij wat er gebeurt in de gemeente. Ze willen graag zelf stemmen op de kandidaat van hun voorkeur. We vragen aan de gemeente om dit te respecteren en te zorgen voor stembureaus in de beide woonzorgcentra die de gemeente heeft.”

Zinvol buurtproject

Een bijkomend voordeel van het inrichten van stembureaus in beide woonzorgcentra, is de versterking van de brugfunctie tussen de bewoners van het centrum en de buurt. Nu al proberen woonzorgcentra meer te zijn dan alleen maar een plaats waar senioren wonen en staan ze open voor allerhande initiatieven. Noëlla D’hooghe: “Het moet de bedoeling zijn om niet alleen de bewoners van De Lelie of De Wyngaert in het woonzorgcentrum te laten stemmen, maar ook de inwoners uit de buurt. Door ook de seniorenraad, vrijwilligers en de scholen uit de buurt te betrekken, kan van de stembusgang een zinvol buurtproject gemaakt wor- den. Het is dan wel nodig om tijdig met de voorbereiding te beginnen.”

https://www.hln.be/regio/rotselaar/n-va-vraagt-stembureaus-in-woonzorgcentra~a76db8bf/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is