Rotselaarse ondernemers blijven in de kou staan

Op 6 april 2017, over deze onderwerpen: Goed bestuur

Rotselaar kent meer dan 1 200 ondernemers met een BTW-nummer. Méér dan redenen genoeg om te zorgen voor een goede samenwerking tussen de gemeente en deze ondernemers. Zij zijn immers een belangrijke bron van welzijn voor onze gemeente. Helaas moeten we vaststellen dat er de laatste jaren omzeggens niets is gebeurd. Wie had gedacht dat Open Vld haar ondernemershart zou tonen en effectief iets zou doen voor Rotselaarse ondernemers, komt bedrogen uit. En het kan nochtans anders. Wie in de gemeenten rondom ons kijkt, ziet haast overal goede praktijkvoorbeelden:

 Actief gebruik van de gemeentelijke website en informatieblad om lokale ondernemers te promoten en steunen;

 Het constructief samenwerken met bedrijvenverenigingen en middenstandsorganisaties;

 Het promoten en organiseren van opleidingen voor ondernemers; 

 Het aanbieden van subsidies aan startende ondernemers;

 Actief meedenken over innovatieve ideeën;

 Aandacht voor (nieuwe) handelsondersteunende evenementen;

 Samenwerking met de scholen om ondernemen onder de aandacht te brengen.

Amateurisme of regelrechte tegenwerking?

Maar wie denkt dat het niet veel erger kan, vergist zich. Begin januari schreef UNIZO een open brief aan de gemeente om te klagen over het gebrek aan samenwerking. Wat gebeurde er?

Terwijl de gemeente heel goed wist dat UNIZO een nieuwjaarsreceptie zou organiseren, presteerde de gemeente het om voor hetzelfde publiek en zonder enig overleg, zelf ook een nieuwjaarsreceptie te organiseren!

Gunther Dereze, N-VA-gemeenteraadslid: “Onbegrijpelijk dat zoiets mogelijk is! In het beste geval is het slecht amateurisme, in het ergste geval is het regelrechte tegenwerking van bestaande, goedlopende initiatieven.” De N-VA gelooft in de kracht van lokale ondernemers. Telkens opnieuw bewijzen ze dat ze actief, creatief en doelgericht zijn.

Jammer dat de gemeente geen constructievere houding aanneemt. In plaats van zelf in de spotlights te willen staan, zou de gemeente beter ondersteunend optreden en goede initiatieven

niet langer dwarsbomen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is