Onderzoek meet impact van de coronacrisis op onze lokale economie

Op 17 september 2020, over deze onderwerpen: Lokale economie
Impactonderzoek coronacrisis

Het gemeentebestuur van Rotselaar roept alle ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen op om deel te nemen aan een grootschalig onderzoek naar de impact van corona op de lokale economie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen en onderzoeksbureau LMR-LOMV en krijgt de volle steun van de VVSG en UNIZO.

"Dit grootschalig impactonderzoek zal ons informatie geven over de impact van de coronacrisis op onze lokale economie,” zegt schepen van Lokale Economie Piet De Bruyn (N-VA). 

Uit de analyse zal blijken hoe groot de impact is, wat de verwachtingen voor de toekomst zijn en hoe het gemeentebestuur de lokale ondernemer optimaal kan ondersteunen tijdens en na de coronacrisis. Ook de trotsbon die elk huisgezin ontving en waarmee aankopen bij lokale handelaars kunnen worden betaald, wordt mee geëvalueerd.

"Het onderzoek past binnen ons participatiebeleid. Door naar onze ondernemers te luisteren en hen actief te betrekken bij het beleid staan we samen sterker voor de toekomst. We hopen daarom dat onze lokale ondernemers deze enquête massaal invullen," zegt Suzy Michiels, toekomstig schepen voor Lokale Economie (N-VA).

Elke ondernemer, handelaar of vrije beroeper kan deelnemen aan het onderzoek dat loopt tot 30 september:  https://vlaanderen.impactcorona.be/2509.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is