Integratie van OCMW in gemeente moet strijd tegen vereenzaming versterken

Op 10 juli 2018, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Nieuws van de OCMW-raad, Verkiezingen 2018

 

We leven steeds langer. En dat is fantastisch nieuws. Zeker voor wie gezond is en goed omringd door vrienden, familie en een warme buurt. Dat is dan ook wat we iedereen van harte toewensen. Maar we weten dat niet iedereen hier even vanzelfsprekend kan van genieten. Ook in Rotselaar is de strijd tegen vereenzaming een grote uitdaging. Het OCMW levert vandaag al heel wat inspanningen om vereenzaming en sociaal isolement op te sporen en aan te pakken. Denk bijvoorbeeld maar aan de bestaande boodschappendienst of gezelschapsdienst. Maar het kan nog beter. “De N-VA is altijd de motor geweest van het integreren van de diensten van het OCMW in de gemeente”, zegt OCMW-raadslid Bart De Vos. “Hierdoor komen alle elementen om een sterk en sociaal beleid te voeren in handen van de gemeente.”

Overleg met alle betrokkenen

Ook in Rotselaar moeten we die kans grijpen om te kijken wat nog beter kan. Hiervoor is het nodig om tijdig alle betrokkenen rond de tafel te zetten. De huidige diensten van het OCMW uiteraard, maar ook vertegenwoordigers van verenigingen en buurtcomités, de seniorenraad, mantel- zorgers ... moeten hierbij betrokken worden. “Het versmelten van de werking van het OCMW met die van de gemeente zorgt hier en daar voor wat onrust”, stelt Bart De Vos vast. “Daar mogen we niet blind voor zijn. Het zou een aansporing moeten zijn om iedereen te betrekken bij het proces.

Enkel op die manier kan de nieuwe structuur zorgen voor een sterker sociaal beleid, waar elke inwoner van Rotselaar beter van wordt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is