De gemeenteraad van 21 april 2020 verliep digitaal

Op 19 mei 2020, over deze onderwerpen: Goed bestuur

Voor de eerste keer verliep de gemeenteraad digitaal wegens de te nemen coronamaatregelen.

Hierbij geven wij jullie een samenvatting van onze voorstellen:

Bart De Vos drong erop aan om de beslissing van de Vlaamse overheid toe te passen. Bibliotheken worden namelijk beschouwd als openbare dienstverlening en moeten gegarandeerd openblijven in afhaalfunctie met respect voor de ‘social distancing’ maatregelen. Sinds maandag 4 mei kan je ook in onze bib boeken afhalen.

In het kader van Generatie Rookvrij is de zwemzone van de Plas vanaf nu een rookvrije zone. Piet De Bruyn wil van rookvrij de norm maken. Dit initiatief is een eerste stap. Om het positieve karakter van de keuze te beklemtonen, werd geopteerd om twee rookzones af te bakenen door boomstammen (zitbanken) aan beide uiteinden van de ligweide. In elke rookzone vindt men een peukencontainer en informatie over rookstop.

Suzy Michiels waakt erover dat de nummers en toegangen tot de professionele hulpverlening regelmatig en via de verschillende communicatiekanalen worden gecommuniceerd. Tijdens deze coronacrisis mogen we onze kwetsbare gezinnen en jongeren niet uit het oog verliezen.

Suzy en Piet zetten beiden hun schouders onder de actie ‘Koop Lokaal’. Zo zullen onze inwoners hieraan herinnerd worden via de ledborden en krijgt elk gezin binnenkort de Trotsbon #ikkooplokaal van €15. Binnenkort meer informatie in je brievenbus en op onze website.

Frans Van Steenbeeck waakt over een sterk politiebeleid, preventief en repressief. En onze inwoners houden zich goed aan de vooropgelegde maatregelen. Er werden tot 22 april 2020 in de politiezone Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo in totaal 14 processen-verbaal opgesteld waarin 43 personen als overtreders werden opgenomen.

De (audio)verslagen van deze en alle andere gemeenteraden vind je op de gemeentelijke website (https://www.rotselaar.be/gemeenteraad).

De volgende gemeenteraad op dinsdag 26 mei zal fysiek doorgaan zonder publiek om te kunnen voldoen aan de opgelegde coronamaatregelen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is