Detailhandel visietekst van de gemeente Rotselaar

Op 30 november 2013, over deze onderwerpen: Lokale economie

Meerderheid al maanden op zoek naar een visie op lokaal ondernemen

Nog zo een punt waar iedereen het tijdens de verkiezingscampagne over eens was, is de noodzaak om snel werk te maken van een heropleving van onze dorpskernen. Het is geen probleem waar alleen Rotselaar mee worstelt, ook andere gemeenten hebben het moeilijk om lokale handelaars in hun dorpskern te houden. De Vlaamse Regering weet dat oplossingen niet eenvoudig zijn en stelt een subsidie ter beschikking van gemeenten die ernstig werk willen maken van plannen die effectief leiden tot de versterking van handelskernen. Ook onze gemeente besloot om een dossier in te dienen om een kans te maken op een subsidie van 75.000 euro.

Helaas. Wie dacht dat de belangen van de lokale handelaars in veilige handen zou zijn bij de liberale schepen van middenstand, komt bedrogen uit. Het dossier dat werd ingediend om de subsidie aan te vragen, beperkt zich tot een beschrijving van de huidige situatie. Die kennen we echter al! Waar men naar toe wil met de detailhandel, welke keuzes men wil maken, welke hindernissen daarbij moeten overwonnen worden, welke middelen men wil inzetten, … daarover vertelt de ‘visietekst detailhandel Rotselaar’ ons niets.

De meerderheid broedt al een heel jaar op haar beleidsplan voor de volgende zes jaar. Als deze visietekst een voorbode is van het hele beleidsplan, dan zullen we onze verwachtingen sterk naar benden moeten bijstellen. We blijven echter hopen dat de meerderheid op zijn minst het belang van lokale handelaars voor de leefbaarheid van de dorpskernen onderkent en hen de aandacht geeft die ze verdienen. Wordt zonder twijfel vervolgd!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is